Σκέψεις, απόψεις, παραλειπόμενα, απορίες και άλλα τινά έπειτα από άλλον ένα άθλο της Μαρίας (μέχρι τον επόμενο).

## Κεφάλαιο 1 : Αγωνιστικά

### 1.1 Η Μαρία

Ότι και να πω και να γράψω για την Μαρία Σταμούλη θα είναι πραγματικά λίγο συν ότι θα μου προσάψουν ιδιοτέλεια. Ευτυχώς για καλή μου τύχη τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει άλλοι με την πληθώρα των κολακευτικών σχολίων να τα λέει όλα… Απλά μόνο να πω για άλλη μία φορά ότι αν έστω το 10% των Ελλήνων είχε το σθένος και την ψυχική της δύναμη δεν θα φοβόμασταν κανένα και τίποτα.

### 1.2 Οι υπόλοιποι

Όσοι τερμάτισαν αυτό τον αγώνα είναι για μένα νικητές, κατά την ταπεινή μου γνώμη η διαδρομή είναι ακόμα δυσκολότερη του Σπαρτάθλου. Τα όρια είναι βέβαια πολύ καλύτερα αλλά οι ανηφόρες δεν αστειεύονται συν την ψυχολογική επιβάρυνση ενός αγώνα “πήγαινε – έλα” όπου ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις στην συνέχεια… Από την άλλη βέβαια και μόνο η απόφαση να σταθείς στην αφετηρία ενός τέτοιου αγώνα σε καθιστά νικητή, αφενός δεν ξέρω πολλούς να θέλουν να τρέξουν  215 χιλιόμετρα και αφετέρου σε μία υπεραπόσταση δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να προκύψει – από όλες τις απόψεις…

Λέγοντας απόψεις ελπίζω να μην παρεξηγηθώ κάνοντας ειδική μνεία στον Αλέξανδρο Μπονώτη, ο τερματισμός του οποίου με τον τρόπο που αυτός έγινε αποδεικνύει την απαράμιλλη δύναμη της θέλησης και την επιβολή της ψυχής στο σώμα. Όπως έγραψα παραπάνω και για την Μαρία τέτοιοι άνθρωποι μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο. Συγχαρητήρια και από εδώ Αλέξανδρε! 

### 1.3 Ο Αγώνας

Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν πολύ καλά τόσο από άποψη διοργάνωσης όσο και από όλα τα υπόλοιπα. Ο καιρός έκανε βέβαια και πάλι τα δικά του αλλά αυτό είναι πλέον κάτι γνώριμο και αναμενόμενο…

### 1.4 Παραλειπόμενα αγώνα

– Όπως δεικνύει και το σχετικό βίντεο οι επιτυχημένες πατέντες καθώς και η εφευρετικότητα δεν λείπουν στις υπεραποστάσεις, τουναντίον θα έλεγα μάλιστα. Συγχαρητήρια στον Πανταζή λοιπόν για την πατέντα του αγώνα. 

https://youtu.be/wFRnlaV97AE

-Τελικά ο δεμένος σκύλος αποδείχτηκε λυτός, πάλι καλά που δεν είχαμε κάτι χειρότερο… Ήταν δεμένος λέει αλλά το βράδυ τον αφήνουν λυτό, που να φανταστούν ότι μερικοί άνθρωποι αρέσκονται να τρέχουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι στη μέση του πουθενά – και να το απολαμβάνουν κιόλας.
– Οι Έλληνες οδηγοί απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι μακράν οι καλύτεροι στην Ευρώπη με τις επιδέξιες και περίτεχνες μανούβρες των πέριξ των αθλητών.
– Οι κάτοικοι των χωριών μπορεί να μην ξέρουν και πολλά από τρέξιμο όμως η πλειονότητα των είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να βοηθήσει όπως μπορεί – και τους αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο για την προθυμία τους.
– Για τα πέντε τελευταία χιλιόμετρα γράψανε άλλοι… Είπαμε, άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο.

## Κεφάλαιο 2 : Σκόρπιες Σκέψεις

– Η Αράχωβα είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο μέρος. Ως γνωστόν κάθε οικονομική κρίση γεννά ευκαιρίες, όποιος μπορεί να αγοράσει θα κάνει μία πολύ καλή επένδυση.
– Οι Δελφοί έχουν πολύ τουρισμό. Και πολύ καλό θα έλεγα όπως διαπιστώθηκε ιδίοις όμμασι…
– Μην παραπονιόμαστε που δεν έχουμε δημόσιο φωτισμό στον Δήμο Μαραθώνα (μάλλον καλύτερα που δεν λειτουργούν οι λαμπτήρες), τελικά αποδεικνύεται ότι πουθενά σχεδόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει φωτισμός.
– Πολλοί τελικά δρομείς έχουν βγάλει το κρέας από την διατροφή τους.
– Δεν υπάρχει Γιαπωνέζος χωρίς φωτογραφική μηχανή ή smartphone με κάμερα ανάλυσης κάτω των 16 Megapixel.
– Η πλειοψηφία των τουριστών αρέσκεται να φορά Αρχαιοελληνικά ενδύματα και μάλιστα να τα δεικνύει με περηφάνεια.
– Η πλειοψηφία των τουριστών επίσης ξέρει την ιστορία μας ίσως και καλύτερα από εμάς.
– Δεν υπάρχει πλέον χωριό που να σέβεται τον εαυτό του χωρίς καφέ, φούρνο και ζαχαροπλαστείο.
– Το ήμισυ και πλέον του πληθυσμού της χώρας φαίνεται να έχει κάποια σχέση κοντινή ή μακρινή με το τραγούδι.
– Τις πινακίδες δεν τις πυροβολούν μόνο στην Κρήτη και την Μεσσήνη.

## Κεφάλαιο 3 : Μουσική

– Σίγουρα Metallica – Welcome Home (Sanitarium) Live Mexico City 2012
https://www.youtube.com/watch?v=amSa9Y1kN9g
– Επίσης Blue Oyster Cult – (Then Came) The Last Days of May Live
https://www.youtube.com/watch?v=eJ-UhD3lxq8
– Και για προφανείς λόγους AC/DC – For Those About To Rock (We Salute You) Live at River Plate 2009
https://www.youtube.com/watch?v=RtMGoU9NcMo

## Κεφάλαιο 4 : Ευχαριστίες

– Στον καλό μου φίλο εδώ και 35 και πλάον χρόνια Βασίλη Μελά για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και την όλη συμπαράσταση. Περάσαμε καλά πιστεύω, πρέπει θαρρώ να θεσπιστεί και βράβευση για το καλύτερο support team…
– Στην διοργάνωση, στους εθελοντές και όλους τους δρομικούς μας φίλους οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να μας ενθαρρύνουν.
– Στον προπονητή μας Δημήτρη Κεχαγιόγλου με την βοήθεια του οποίου φτάσαμε ως εδώ και φυσικά
– Στον υπέροχο άνθρωπο και αγάπη της ζωής μου Μαρία Σταμούλη που συνεχίζει να με ανέχεται ότι και να κάνω, πιθανό και μη 

Ευχίδειος Άθλος 2019 τέλος λοιπόν, τα καλύτερα είναι μπροστά μας! 

AD ASTRA PER ESPERA